HTML

TIG

Ezt a blogot oktatási céllal a Tömötkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak hoztam létre, így az információ mindenki számára elérhető...

Felvételire fontos!!!

2010.04.15. 19:48 KSZT

A mappa bemutatásnál a tálalás nagyon sokat számít! Rajzokat rendbe hozni, lefixálni, nevet leradírozni, ragasztót leszedni róluk, és a hátuljukon ne legyen semmi!!! Képeket (grafika, fotó dokumentáció... bepaszpartúzni, kivágni nekik ablakot, és hátulról beragasztani, pontosan szépen! A munkákat fotón dokumentálni, szobrokat kerámiákat több nézetből, részleteket is, jó fényben!

Szakirányú feladatok nagyon fontosak, ne csak rajzot, hanem tervezést is, amivel alátámasztják azt, hogy miért oda szeretnének tovább tanulni! Azaz ha valaki formatervezőnek készül, akkor ha nem visz formatervezett tárgyról anyagot, akkor nem számíthat sok jóra! (ilyen feladatokat a kreatív órán is csinálunk, nyugodtan keressenek!).

Rajzok: legalább 3 akt, 3 portré, egy perspektíva, néhány kroki, kezek-lábak, anatómia. Jó lenne ha nem csak egy eszközzel készült műveket vinnének, tehát ceruza, szén... (Ha azt mondják 10 rajz, akkor legalább 13-at tegyenek be.) 

Grafikusok minél több technikát bemutathatnak, szobrászok ne csak gipszet vigyenek, kellene legalább egy fej, mellette valami kreatívabb plasztika, például érem...
Ha valaki festő szakra megy, ne vigyen szobrot, és fordítva... nem szeretik (bizonytalanságot kelt)! 

Ha portfóliót, vagy 50x70 cm lapon elhelyezve kell bemutatni a munkákat, akkor halmazokban gondoljanak, legyen benne a tanulmány jelleg, a szakirányú feladatok, és a tervezés is! A fotók lehetnek különböző méretűek, és izgalmasan elrendezve!
 

Sok sikert!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomorkeny.blog.hu/api/trackback/id/tr71924508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása