HTML

TIG

Ezt a blogot oktatási céllal a Tömötkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak hoztam létre, így az információ mindenki számára elérhető...

Még lehet jelentkezni! - VII. Nemzetközi Ifjúsági Fotós Alkotótábor – Kalaznó, 2011

2011.07.03. 09:05 KSZT

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus együttműködve a Fényképezés Alapítvánnyal, Kalaznó Önkormányzatával, a Magyar Fotóművészek Világszövetségével és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségével 2011 nyarán is megrendezi Nemzetközi Ifjúsági Fotós Alkotótáborát.

Közös cél: új művek alkotása és egy olyan csoportos fotókiállítás létrehozása, amely aztán egy évig vándoroltat az iskolagalériákban. Az alkotó munka során új ismeretek elsajátítása a sajátos fotográfiai kifejezésmódról, a különféle fotótechnikák és technológiák célszerű használatáról.
A fényképezés iránt érdeklődést mutató 16 és 24 év közötti fiatalok saját munkaterv alapján dolgoznak az alkotótáborban. Kérhetnek szakmai segítséget, az elkészült munkákat pedig folyamatosan értéklejük személyre szólóan, de az érdeklődő táborlakók jelenlétében. Főleg egyénileg fényképeznek, de néhány közös gyakorlat során megízlelik a közösségi munka élményét is.
Helyszín: Kalaznó (Tolna megye) további információk: http://kalazno.atw.hu   http://www.kalaznoert.egalnet.hu
Kalaznó község a Donát patak völgyében Tolna megye mértani közepén található 200 lelkes település, nem messze Dombóvártól, Szekszárdtól és Tamásitól. A legközelebbi település Hőgyész 6 kilométerre található, a közlekedést autóbuszjáratok biztosítják, naponta 6 alkalommal. A község zsáktelepülés. Kiváló nagyvadas terület, a vadászat virágzik és a halgazdálkodás is jelentősnek mondható. A vadállomány számottevő, szarvas, őz, vaddisznó, valamint apróvad található a községet körbevevő erdőterületen. A község külterületén két magántulajdonban lévő tó terül el, melyek ennek ellenére bejárhatóak. A község infrastruktúrája - a szennyvíz kivételével - teljes, ez és az eredetiben megmaradt népi építési mód, valamint a civilizációs ártalmaktól mentes, csendes nyugodt környezet kiváló alkalmat biztosít a falusi turizmus számára. A környék kitűnően alkalmas kirándulásra, túrázásra.
Résztvevők köre: 16-24 év közötti, nappali tagozatos diákok – iskolatípustól függetlenül, akik érdeklődnek a fotókultúra, a fotóművészet iránt (az életkori határok nem annyira szigorúak, szülői kérés esetén).
Időpont: 2011. augusztus 8-tól 14-ig
Szálláshely: 2-3 személyes sátrakban (a Művelődési Ház udvarán). Hálózsákról, derékaljról,  sátorról egyénileg kell gondoskodni. Szükség esetén sátrat az alapítvány is tud biztosítani.
Tisztálkodási lehetőség: a Művelődési Házban
A szakmai programok helyszíne: Művelődési Ház
Étkezés: naponta háromszor: 9.00, 13.00, 18.00 órakor.
Első étkezés 2011. aug. 8-án vacsora; utolsó étkezés 2011. aug. 14-én reggeli.
Utazás: egyénileg, saját költségen gépkocsival vagy autóbusszal (távolsági autóbusszal Hőgyészig, onnan, helyi járattal Kalaznóig) továbbá vonattal (Szakály-Hőgyész állomásig. Onnan autóbusszal). Útvonal és utazás tervezés: www.menetrend.hu  
Külön kérésre gépkocsival elhozzuk az állomásról a táborozókat.
Internet kapcsolat: Kalaznó könyvtárából lehet internetezni. Akinek mobil internetje van, számítson rá, hogy a falu nem minden pontján van megfelelő térerő.
Telefon: a kalaznói nyilvános telefonfülke kártyával működik.
Részvételi díj: 15.000 Ft/fő
Tíz határon túli 17-24 év közötti, nappali tagozatos diák részére térítésmentes helyet biztosítunk. Ezekre a férőhelyekre pályázni kell 3 fotóval, rövid bemutatkozással. A pályázatok beküldési címe: diakfoto2011@gmail.com  Határideje: 2011. június 30. Válasz a döntésről július 10-ig. Aki a korábbi években támogatást kért és kapott, ám mégis visszalépett, kérjük ne jelentkezzen!
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Civil Alapprogram

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomorkeny.blog.hu/api/trackback/id/tr523034073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása