HTML

TIG

Ezt a blogot oktatási céllal a Tömötkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak hoztam létre, így az információ mindenki számára elérhető...

VIII. ORSZÁGOS VASUTAS FOTÓPÁLYÁZAT

2010.04.13. 14:24 KSZT

 

A Vasúttörténeti Alapítvány meghirdeti gróf Széchenyi István, a "Legnagyobb magyar"  halálának 150. évfordulója tiszteletére a
 
 
VIII. ORSZÁGOS VASUTAS FOTÓPÁLYÁZATOT.

A pályázat és fotókiállítás célja: az előző hét országos vasutas fotópályázatunk hagyományait követve széles körben bemutatkozási lehetőséget adni mindazoknak, akik a fotózással igényesebben örökítik meg a vasutat - példát mutatva, hogy minél többen fényképezzék le a vasúton szerzett élményeiket, benyomásaikat; átfogó, reprezentatív képet adni vasutunkról a szakmai és kívülálló közönség számára.

Pályázati feltételek:
A beküldhető képek témája a magyar vasút legyen:
- vasutunk és vasutasaink élete, munkája, riportképek;
- szakági területek és technikák; gépek világa;
- táj és az ember kapcsolata a vasúttal, utazási élmények,
- múltbeli, dokumentatív értékű érdekességek a vasútról; archív anyagok.

Kategóriák: vasút és a táj - vasút és az ember - vasutasok - a vasút múltja - a vasút formavilága.

A képek  kivitele: fekete-fehér és színes papírképek,
               mennyisége: kötetlen számú egyes képek és sorozatok,
               mérete: 18x24 és 30x40 cm között bármilyen variációban.
 
A képeket elsősorban hagyományos, analóg eljárással kell készíteni. A digitális fotópályázatokra újabban külön pályázatokat írtak ki.

A beküldendő képeket lehetőleg a szerzők saját maguk kasíroztassák, illetve paszpartúrozzák igényeik szerint maximum 50x70 cm méretre - többszöri kiállításra alkalmas kivitelre - vagy elfogadják a rendezők ez irányú munkáját.

A pályázaton részt vehet minden civil és vasutas, amatőr és hivatásos fotós, aki a feltételeket elfogadja és teljesíti. Nem lehet viszont olyan képekkel pályázni, melyek már korábbi fotókiállításokon sikerrel szerepeltek.

A pályázatra beküldött képeket a rendező szerv által felkért zsűri bírálja és döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

A pályázatra érkezett képeket a legnagyobb gondossággal kezeljük, de az esetleges postai rongálódásért felelősséget nem vállalunk.

A pályázati anyagok hátoldalán és a kísérőjegyzéken fel kell tüntetni: a kép címét, a szerző nevét és lakáscímét, Email címét, vasúti szolgálati helyét és telefonszámát.


Beküldési határidő:
2010. május 22.

Cím:
Vasúttörténeti Alapítvány Szeged, Tisza L. krt. 28-30. 6701                              
vasúti vonalpostán: MÁV ZRt. Területi Képviselet, Szeged.

A VIII. Országos Vasutas Fotókiállítás megnyitója várhatóan júliusban, a 60. Vasutasnapon lesz Szegeden. A helyszínről, illetve az elért eredményről értesítést küldünk.


Díjazás: a kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban, a kiemelkedő alkotások pedig tárgyjutalomban részesülnek. Minden elfogadott mű szerzője emléklapot és katalógust kap.

A kiállításra elfogadott képek a Vasúttörténeti Alapítvány tulajdonát képezik és azokat korlátlanul felhasználhatja további kiállításokon. A zsűri által el nem fogadott képeket a szerzők külön kívánságára visszaküldjük. Amennyiben a beküldő erről nem rendelkezik, úgy képeiket az Alapítvány tulajdonaként másodlagos kiállításokon bemutathatja.

A szerzők nevét a katalógusokon, kiállításokon és a sajtóban közzé tesszük. Az alkotók műveik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a rendezők képeiket a kiállítással kapcsolatban publikálhassák.

A kiállítás vándoroltatása, további bemutatása igényelhető, de a koordinálás jogát fenntartjuk.

Szeged, 2010. március 15.
Vasúttörténeti Alapítvány Kuratóriuma

Információ:
NAGY JÓZSEF
Tel. 06/18-84, ill.
62/540-708 és 30/4412-652
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomorkeny.blog.hu/api/trackback/id/tr461917631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása