HTML

TIG

Ezt a blogot oktatási céllal a Tömötkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak hoztam létre, így az információ mindenki számára elérhető...

Meghívó

2011.02.13. 14:23 KSZT

A FISE Galéria szeretettel meghívja Önt és barátait
a CERative group - Fülöp Diána, Kontor Enikő, Molnár Anita, Ruzicska Tünde

METAMORFÓZIS
című kiállítására.

A kiállítást Lőrincz Győző Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész nyitja meg 2011. február 15-én kedden, 18 órakor.

Közreműködik: Csávás Attila, tárogatóművész, népzenész.

Megtekinthető 2011. március 5-ig,
keddtől-péntekig 13-18, szombaton 11-14 óra között.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fiatal, diplomás iparművészek azonos érdeklődése és hite formálta egybe a CERative group csapatát. Pontosabban négy kerámia- és porcelántervező-művészt, akik 2010-ben diplomáztak a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen, és lettek tagjai a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületének. Első csoportos kiállítási lehetőségük a FISE Galéria (Kálmán Imre utca 16.) adta tér. Használati kerámia tárgyak tervezése és készítése mellett, az autonóm kerámia és porcelánszobrok bemutatásával vesznek részt a hazai művészeti köztudatban.

Olyan kerámia, beton, és porcelán szobrokat állítanak ki feburár 15.-én nyíló kiállításukon, melyeket egyaránt jellemzi az átalakulás, a METAMORFÓZIS. Objektjeik személyes történeteket mesélnek el, melyekben "átalakult formák" kelnek életre, s adnak új jelentéstartalmakat. Egyik sorozatot a tűz formálja, másikat a folytonos "idő-mozgás", harmadikat a "helyzetlenyomatok", negyedik sorozatot pedig az "űr-tartalom". Emlékképeket formálnak, karakteres mondanivalóval melyek különbözőek, mégis hasonlóan különös atmoszférában vannak jelen.

Fülöp Diána
Kontor Enikő
Molnár Anita
Ruzicska Tünde

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomorkeny.blog.hu/api/trackback/id/tr572658017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása