HTML

TIG

Ezt a blogot oktatási céllal a Tömötkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak hoztam létre, így az információ mindenki számára elérhető...

fotópályázat

2010.06.15. 10:00 KSZT

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium meghirdeti immár hagyományos  fotópályázatát a 2010. szeptember 16-22. között megrendezendő Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából.
 
A pályázat ez évi mottója: „Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!”
 

 Fotópályázat:

 
·         középiskolás egyéni kategória (9-12. osztály)
 
A pályaművek témái:
 
Kérjük, hogy az alkotások az Európai Mobilitási Hét idei mottójával, a ‘Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!’ jelmondattal kapcsolatos üzenteket jelenítsenek meg.
 
A motorizált járművek, különösen a személygépkocsik favorizált városi használata komoly egészségügyi kockázatokat rejthet. Ilyenek például a közlekedési balesetek miatti személyi sérülések; a szennyezett levegő által kiváltott légzőszervi betegségek; a közlekedési zsúfoltság által okozott stressz, az alvászavarokhoz, zaklatottsághoz vezető zajszennyezés továbbá a mozgás-szegény életmód miatti túlsúly vagy az egyre szélesebb kört érintő szív- és érrendszeri problémák.
 
Azok a gyerekek, akiket szüleik nap, mint nap autóval visznek, nem szereznek elég tapasztalatot a városi gyalogos és tömegközlekedésben. Az Európai Mobilitási Hét rendezvénye kapcsán ezért szeretnénk minél több gyermeket és felnőttet arra ösztönözni, hogy közlekedjen „okosabban” gyalog, biciklin vagy tömegközlekedéssel. A szülőket pedig arra buzdítjuk, hogy mindennapi „autós fuvarozás” helyett, ismertessék meg gyermekeikkel a tömegközlekedési lehetőségeket, mutassák meg nekik, hogyan kell helyesen gyalogosan vagy kerékpárral közlekedni, segítve ezzel a fiatalok önálló utazási készségeinek fejlődését.
 
Az autóval szemben az egészségesebb, és kevésbé ártalmas közlekedési módok választása hozzásegít egészségünk megőrzéséhez, javíthatjuk környezetünk állapotát, és hozzájárulhatunk természeti értékeink védelméhez.
 
A fotópályázatra maximum 3 alkotással vagy maximum 5 darabból álló sorozat fotóval lehet pályázni. A pályaműveket papír alapon vagy digitális változatban CD vagy DVD lemezre másolva .jpg formátumban, legalább 1800x1200 pixel felbontásban, legalább 2 Mb-os és legfeljebb 8 Mb-os file méretbenkérjük beküldeni. A papír alapú anyagot minimum 13x18 cm-es méretben kell elkészíteni. Fekete-fehér és színes papírképek egyaránt beküldhetők. Digitális fotók és nyomatok egyaránt szerepelhetnek a pályaművek között. A papír alapú fotókat semmilyen hordozó anyagra nem szükséges felragasztani.
 
Pályázat benyújtása:
A pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postázni:
 
Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
„Európai Mobilitási Hét” fotópályázat
1440 Budapest, Pf. 1.
A pályázatok postára adási határideje: 2010. július 15., éjfél.

 
További információk:
A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium részletes felvilágosítást nyújt a 06-1-795-6799-es telefonszámon vagy az imre.meszaros@khem.gov.hu e-mail címen.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomorkeny.blog.hu/api/trackback/id/tr761953139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása