HTML

TIG

Ezt a blogot oktatási céllal a Tömötkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak hoztam létre, így az információ mindenki számára elérhető...

Poszterverseny a gyermekek jogai témájában!

2010.01.30. 13:01 KSZT

Új
poszterverseny a gyermekek jogai témájában!

 

Az Egyesült Nemzetek Szervezete húsz évvel ezelőtt fogadta el a gyermekek jogairól szóló egyezményt.

Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Nemzetek tagországai ekkor először megállapodtak bizonyos, 18 év alatti gyermekeket megillető jogokról, amelyeket minden körülmények között tiszteletben kell tartani. A mai napig a világ 195 országa írta alá az egyezményt.

Az Európai Bizottság Jogérvényesülés, Szabadság és Biztonság Főigazgatósága negyedik poszterversenyét e fontos megállapodás évfordulójának megünneplése jegyében rendezi meg.

Vegyetek ti is részt ebben – tudjatok meg többet a benneteket megillető jogokról és adjatok kifejezést gondolataitoknak a témában!

Hogyan tehetitek meg ezt?

Hozzatok létre 4 fős csapatokat (10–14 vagy 15–18 éves korosztályból) egy felnőtt csapatvezető irányításával! Válasszatok ki egy konkrét jogot az egyezmény által említettek közül és készítsetek hozzá illusztrációt poszter formájában! Gondolataitokat A2 méretű poszteren jelenítsétek meg! Hogy hogyan és mit rajzoltok, az teljesen rátok van bízva!

Ihletet szeretnétek meríteni valahonnan?

Nézzétek meg a kérdéssorokat és tanulmányozzátok a gyermekek jogairól szóló egyezmény szövegét!

Ne feledjétek, hogy a poszterek beérkezésének határideje 2010. március 19.!

http://www.euroifjusag.eu/index_hu.htm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomorkeny.blog.hu/api/trackback/id/tr161714594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása