HTML

TIG

Ezt a blogot oktatási céllal a Tömötkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak hoztam létre, így az információ mindenki számára elérhető...

Ugródeszka: a Hold – Űrkutatási diákpályázat

2010.01.20. 19:09 KSZT

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) és a Magyar Űrkutatásért Alapítvány, az Aeromagazin, a Galaktika magazin, az Élet és Tudomány és a Természet Világa című folyóiratokkal valamint az "Informatika a Látássérültekért" Alapítvánnyal együttműködve az ENSZ Világűrhét alkalmából pályázatot hirdet.


Téma
A pályázat témaköre: Ugródeszka: a Hold

Ezen belül például az alábbi témákkal kapcsolatos munkákról lehet szó:
– Holdkutatás 40 évvel ezelőtt és a közeljövőben
– Mit keresünk a Holdon?
– A Hold, mint a Naprendszer felfedezésének első állomása
– Embereket vagy automata űrszondákat küldjük felfedezőútra?
A megjelölt témák közül lehet egyet választani, lehet többet választani, lehet mindegyikkel foglalkozni. A megjelölt témák mellett természetesen bármilyen, a pályázati kiírás címéhez kapcsolódó témát fel lehet dolgozni!

Határidő: 2010. február 10.

Nyeremény
A 11-14 éves korcsoportban a két legjobb pályamű szerzője értékes könyvjutalomban részesül.

A 15-18 éves korcsoportban a legjobb pályaművet benyújtó 1 leány és 1 fiú részt vehet a NASA 2010-es nyári Nemzetközi Űrtáborban (2010 júliusának végén az Alabama állambeli Huntsville városában). A MANT az utazáshoz felnőtt kísérőt biztosít, akit a MANT egy, a tanároknak szóló pályázat útján választja ki.

Kategóriák:

A, Írj! (Dolgozat készítése)

A pályázó feladata az, hogy az Ugródeszka: a Hold témakörben elgondolásait – olvasmányai, tanulmányai vagy egyéb források alapján, de önálló feldolgozású munkában – fejtse ki.

B, Alkoss! (Rajz, számítógépes grafika vagy ismeretterjesztő poszter készítése

A pályázó feladata, hogy az Ugródeszka: a Hold témakörben – olvasmányai, tanulmányai vagy egyéb források alapján, de önálló feldolgozás alapján –rajzot vagy számítógépes grafikát vagy ismeretterjesztő posztert készítsen. A grafika technikája szabadon választható: lehet kézrajz, festmény, fotómontázs, számítógépes grafika vagy egyéb grafikai alkotás. A poszter maximális mérete A2-es méret lehet. A poszter technikája szabadon választható: lehet kézzel készített poszter, nyomtatott anyagok felhasználásával készített poszter, vagy számítógépes eszközökkel készített poszter.


C, Tervezz! (holdbázis, holdszonda, űrhajó, holdautó tervezése)

A pályázó feladata, hogy az Ugródeszka: a Hold témakörben – olvasmányai, tanulmányai vagy egyéb források alapján, de önálló feldolgozás alapján – részletes technológiai leírást és látványtervet készítsen egy jövőbeli emberes Hold-expedíció valamilyen műszaki berendezéséről, például a lakóegységről, az űrhajóról, a felszíni szállítójárműről vagy egy automatikus kutatóegységről.


Részletek

A pályázati felhívás itt olvasható.
A pályázati felhívás letöltése PDF-formátumban.
A Tudáspróba kérdései innen tölthetőek le PDF-formátumban.
Kérdések és válaszok a diákpályázattal kapcsolatban

Pályázatok feltöltése
1. lépés: regisztráció
A pályázatok beadásához először regisztrálni kell a rendszerbe.
A regisztráció során megadott adatokat bármikor tudod módosítani.

2. lépés: belépés
Be kell lépned a rendszerbe.

3. lépés: feltöltés
A pályamunkádat fel kell töltened a rendszerbe.
Itt tudod megtekinteni az általad már feltöltött pályamunkákat is.

A pályamunkákat bármikor fel lehet tölteni, akár több alkalommal, akár több példányban. A határidő pillanatában lévő legutolsó változatot tekintjük az elbírálni kívánt pályázatnak.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomorkeny.blog.hu/api/trackback/id/tr451688331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása