HTML

TIG

Ezt a blogot oktatási céllal a Tömötkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak hoztam létre, így az információ mindenki számára elérhető...

ÉRZÉSEK kiállítás 2012

2012.05.14. 16:48 KSZT

Szólj hozzá!

Meghívó 13.IPM a Szte TIK-ben

2012.03.30. 11:22 KSZT

Szeretettel meghívjuk a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 13.osztályos tanulóinak kiállítására.

Kiállítók:

Balogh Kata
Ferencsik Lívia
Kolozsvári Viktória
Lakatos Éva
Menyhárt Kata
Oláh Dóra
Pamuk Lilla
Puskás Anita
Simon Borbála
Simon Ferenc
Szemmelroth Balázs
Tiszai Rebeka
Varjas Kató

Helyszín: Szte TIK
Megnyitó: 2012.ápr.02.13.00h

Árpádházi Szent Erzsébet Alapítvány a Tömörkény István Gimnáziumért támogatásával
Számlaszám: 11998006-06370064-10000001

Szólj hozzá!

Kedves Tömörkényes Művész Kolléga!

2012.03.30. 11:20 KSZT

 
Iskolánk idén ötven éves. A tavaszi ünnepségsorozat részeként kiállítást szervezünk a nálunk végzett és alkotó művésszé lett diáktársak részvételével. ( Helye – a tervek szerint – a szegedi Olasz és Román Kulturális Intézet.) Új helyszín! : Az SZTE Dugonics téri aulája. Ideje: május 21-től három hét. A begyűjtést az azt megelőző héten tervezzük iskolánkban.
 
Kérünk Benneteket, hogy egy, kiállításra kész állapotban lévő műalkotással vegyetek részt, érezzétek szívügyeteknek ezt az ünnepi eseményt!
 
Beadási paraméterek:
Festmény ill. grafika:
max. 70x100 cm méretben. Lehetőség van video installáció bemutatására is.
Plasztikai alkotások:
anyag megkötése nélkül max. 20 kg ill. 80 cm magasságig
Függesztésre van lehetőség.
Textil:
méretben támpont a festmény illetve grafika méretbeli megkötése (nagyobb méret esetén kérjük a konzultációt a szervezőkkel)
 
A felhívást kérjük, adjátok tovább volt Tömörkényes ismerőseiteknek!
 
Kérjük, mihamarabb jelezzétek részvételi szándékotokat a tig@tomorkenygimn.hu email címen, vagy a 06-62/547-107-es telefonszámon!
 
 
Örömmel várjuk részvételeteket!
A találkozás reményében üdvözlettel:
 
a Tömörkény Művészeti Szakközépiskola művésztanárai
 
Göblyös Róbert festőművész, művészeti tagozatvezető
Albert Ildikó szobrászművész
Barczánfalvi Ferenc grafikusművész
Barta András szobrászművész
Bánvölgyi László szobrászművész
Beliczai Mária szobrászművész
Bényi Máté grafikusművész
Bukor Tibor festőművész
Gyeviki Jánosné kerámikusművész
Kis Jenő szobrászművész
Komlovszky-Szvet Tamás szobrászművész
Kóthay Gábor grafikusművész
Magyar Mihály grafikusművész
Martos Katalin textilművész
Nagy László rajz- és művészettörténet tanár
Papp Katalin rajz- és művészettörténet tanár
Ruzicska Tünde kerámikusművész
Bodó Jenő pedagógus asszisztens
Kovács Andrea pedagógus asszisztens
 
Szeged, 2012. március hó

Szólj hozzá!

UWC Ösztöndíj - Középiskolai ösztöndíjprogram - UWC

2011.11.18. 15:17 KSZT

Minden 10. és 11.-es diák figyelmébe ajánlom:

Az UWC Magyarországi Egyesülete ezúton is szeretettel meghívja a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tizedikes és tizenegyedikes diákjait az SZTE Ságvári Gyakorló Gimnáziumban (Szeged, Hősök tere 7.) november 23-án, szerdán, 14:45-től, illetve a Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziumában (Kecskemét, Szabadság tér 7.) november 24-én, csütörtökön, 14:30-tól megrendezésre kerülő tájékoztatóira külföldi ösztöndíjairól.

Kérjük, tájékoztassa az érintett diákokat erről a lehetőségről, hirdesse intézménye hirdetőtábláján, honlapján, illetve facebook oldalán a rendezvényeket! Plakátjaink a következő linkeken érhetőek el:
http://www.uwc.hu/docs/OpenDays20112012/UWC_nyiltnap_szeged.jpg
http://www.uwc.hu/docs/OpenDays20112012/UWC_nyiltnap_kecskemet.jpg

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel:
Bass Igor
UWC Magyarország
Válogató Bizottság
info@uwc.hu

www.uwc.hu
facebook.com/uwc.hu

Az UWC ösztöndíjairól röviden:

Egyesületünk idén is érdeklődő diákok jelentkezését várja a United World Colleges (UWC) 2012-2014-es tanévekre meghirdetett ösztöndíj-pályázatára. Az ösztöndíj kétéves külföldi tanulmányokat biztosít egy olyan speciális kollégiumban, ahol a Nemzetközi Érettségi Program keretében közel nyolcvan nemzet fiataljai élnek és tanulnak együtt. Az iskolák által felajánlott ösztöndíjak fedezik az ottani tartózkodás, így a szállás, étkezés és a tanulmányok teljes költségét. A diákok családját terheli (iskolánként változó mértékben) a zsebpénz, a biztosítás és az utazási költségek fedezése. Ezen költségek enyhítésére azonban igénybe vehető egyesületünk támogatási alapja.

Számítunk viszont az ösztöndíjalapunkat támogató hozzájárulásra azon ösztöndíjat nyert diákok családjától, akiknek jövedelmi helyzete ezt megengedi. Ez teszi lehetővé, hogy a jövőben is módunk legyen a részleges ösztöndíjak kiegészítésére, az ösztöndíjak számának növelésére. A támogatás módjáról és ajánlott mértékéről részletes tájékoztató található az UWC Magyarország honlapján (www.uwc.hu). Ennek alapján a felajánlás összegéről a család dönt. Az így befolyt támogatásokat a következő években meghirdetett részleges ösztöndíjak kiegészítésére fordítjuk, hogy ezzel is biztosítsuk a magyar diákok folyamatos jelenlétét az UWC iskolákban.

Szervezetünk, amely a magyar diákok kiválogatásáért felelős, igyekszik maximálisan biztosítani az érintettek tájékoztatását, a válogatás zökkenőmentes lebonyolítását és a kiutazók felkészítését.

Amennyiben további információkra lenne szüksége, egyesületünk munkájáról, az ösztöndíjakról és a programról a www.uwc.hu honlapon tájékozódhat, illetve állunk rendelkezésére az info@uwc.hu címen, valamint hétfőnként 18:00-20:00 óra között a 06 30 559 80 90 telefonszámon!

Szólj hozzá!

Felvételi előkészítő...

2011.10.25. 22:39 KSZT

Szólj hozzá!

Továbbtanulás...

2011.08.01. 12:16 KSZT

Elsőször is GRATULÁLOK a felvételt nyert hallgatóknak, és sok sikert kívánok a Főiskolához, Egyetemhez!!!!
 
Azok, akik idén még nem nyertek felvételt, ne csüggedjenek, mert a Tömörkény ötödéve kiváló lehetőség a felkészülésre és az év hasznos eltöltésére!:)
 
Elsősorban a volt ötödéveseknek ajánlom az alábbi felkészítő iskolákat, hogy hasznosan telhessen az ő évük is a következő felvételiig.:
 
Felkészítő sulik:(fizetősek, amiket találtam azok Pesten vannak, és nem mindenhol van minden szak!) Az árakat a honlapokon ellenőrizzétek le!
 
CORVIN RAJZISKOLA (BUDAPEST) http://www.corvinrajziskola.hu/ felkészítő iskola a felsőoktatásra, elérhető áron… van egy pályázat is kiírva, amivel akár ingyen is bekerülhettek:http://pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/83c68255e917fff4c1256bd6006b51fa/c561ecb4bcd759ffc12578d8002ddcd1?OpenDocument
RING szakképző iskola (OKJ-után)  http://www.ringszki.hu/ (ez egy felkészítő suli, szakmában tanulsz)
 
(ez egy felkészítő suli, szakmában tanulsz)
 
Fontos megjegyeznem, hogy nem próbáltam ki őket, így az információimat csak a netről, levélváltásokból, telefonhívásokból, és kollégáktól gyűjtöttem!!!

Szólj hozzá!

Sziget törzslakók pólótervező pályázat!

2011.07.07. 13:36 KSZT

Sziget Őslakók Pólópályázat
A Sziget, a Meex és a birdband bemutatja: Sziget törzslakók pólótervező pályázat!


Tervezd meg a Sziget legütősebb fesztiválpólóját a törzslakók részére, ami sok ezer diákhoz fog eljutni ajándék formájában a Sziget belépője mellé. A pólóminta témája tehát a "Sziget az őslakók szemében". Itt egy kis ötletindító:

https://www.facebook.com/szigetfelarondiakoknak/posts/218603371491699

A terveket folyamatosan várjuk. Határidő: július 14, csütörtök.

Első helyezett: A nyertes egy fergeteges fesztivál élményt tudhat magáénak, ugyanis gazdagodik egy Sziget heti jeggyel.

Második helyezett:két szabadon választott napra páros (azaz naponként kettő darab) napijegyet kap,

Harmadik helyezett: egy napi páros belépővel jutalmazzuk!

Nevezés a http://birdband.hu n.
Nevezési időszak és szavazási időszak
2011-06-15 14:00:00 - 2011-07-14 23:59:00
http://birdband.hu/palyazatok/palyazat/3

Szólj hozzá!

Szép nyarat mindenkinek!

2011.07.03. 09:06 KSZT

Szólj hozzá!

Még lehet jelentkezni! - VII. Nemzetközi Ifjúsági Fotós Alkotótábor – Kalaznó, 2011

2011.07.03. 09:05 KSZT

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus együttműködve a Fényképezés Alapítvánnyal, Kalaznó Önkormányzatával, a Magyar Fotóművészek Világszövetségével és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségével 2011 nyarán is megrendezi Nemzetközi Ifjúsági Fotós Alkotótáborát.

Közös cél: új művek alkotása és egy olyan csoportos fotókiállítás létrehozása, amely aztán egy évig vándoroltat az iskolagalériákban. Az alkotó munka során új ismeretek elsajátítása a sajátos fotográfiai kifejezésmódról, a különféle fotótechnikák és technológiák célszerű használatáról.
A fényképezés iránt érdeklődést mutató 16 és 24 év közötti fiatalok saját munkaterv alapján dolgoznak az alkotótáborban. Kérhetnek szakmai segítséget, az elkészült munkákat pedig folyamatosan értéklejük személyre szólóan, de az érdeklődő táborlakók jelenlétében. Főleg egyénileg fényképeznek, de néhány közös gyakorlat során megízlelik a közösségi munka élményét is.
Helyszín: Kalaznó (Tolna megye) további információk: http://kalazno.atw.hu   http://www.kalaznoert.egalnet.hu
Kalaznó község a Donát patak völgyében Tolna megye mértani közepén található 200 lelkes település, nem messze Dombóvártól, Szekszárdtól és Tamásitól. A legközelebbi település Hőgyész 6 kilométerre található, a közlekedést autóbuszjáratok biztosítják, naponta 6 alkalommal. A község zsáktelepülés. Kiváló nagyvadas terület, a vadászat virágzik és a halgazdálkodás is jelentősnek mondható. A vadállomány számottevő, szarvas, őz, vaddisznó, valamint apróvad található a községet körbevevő erdőterületen. A község külterületén két magántulajdonban lévő tó terül el, melyek ennek ellenére bejárhatóak. A község infrastruktúrája - a szennyvíz kivételével - teljes, ez és az eredetiben megmaradt népi építési mód, valamint a civilizációs ártalmaktól mentes, csendes nyugodt környezet kiváló alkalmat biztosít a falusi turizmus számára. A környék kitűnően alkalmas kirándulásra, túrázásra.
Résztvevők köre: 16-24 év közötti, nappali tagozatos diákok – iskolatípustól függetlenül, akik érdeklődnek a fotókultúra, a fotóművészet iránt (az életkori határok nem annyira szigorúak, szülői kérés esetén).
Időpont: 2011. augusztus 8-tól 14-ig
Szálláshely: 2-3 személyes sátrakban (a Művelődési Ház udvarán). Hálózsákról, derékaljról,  sátorról egyénileg kell gondoskodni. Szükség esetén sátrat az alapítvány is tud biztosítani.
Tisztálkodási lehetőség: a Művelődési Házban
A szakmai programok helyszíne: Művelődési Ház
Étkezés: naponta háromszor: 9.00, 13.00, 18.00 órakor.
Első étkezés 2011. aug. 8-án vacsora; utolsó étkezés 2011. aug. 14-én reggeli.
Utazás: egyénileg, saját költségen gépkocsival vagy autóbusszal (távolsági autóbusszal Hőgyészig, onnan, helyi járattal Kalaznóig) továbbá vonattal (Szakály-Hőgyész állomásig. Onnan autóbusszal). Útvonal és utazás tervezés: www.menetrend.hu  
Külön kérésre gépkocsival elhozzuk az állomásról a táborozókat.
Internet kapcsolat: Kalaznó könyvtárából lehet internetezni. Akinek mobil internetje van, számítson rá, hogy a falu nem minden pontján van megfelelő térerő.
Telefon: a kalaznói nyilvános telefonfülke kártyával működik.
Részvételi díj: 15.000 Ft/fő
Tíz határon túli 17-24 év közötti, nappali tagozatos diák részére térítésmentes helyet biztosítunk. Ezekre a férőhelyekre pályázni kell 3 fotóval, rövid bemutatkozással. A pályázatok beküldési címe: diakfoto2011@gmail.com  Határideje: 2011. június 30. Válasz a döntésről július 10-ig. Aki a korábbi években támogatást kért és kapott, ám mégis visszalépett, kérjük ne jelentkezzen!
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Civil Alapprogram

Szólj hozzá!

"Közlekedj ÖKOsan!"

2011.07.03. 09:02 KSZT

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ismét rajz-, és fotópályázatot hirdet a 2011. szeptember 16-22. között megrendezendő Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából.

A pályázat mottója: "Közlekedj ÖKOsan!"
A pályázaton a mottóhoz kapcsolódó rajzokkal, fotókkal, és egyéb alkotásokkal lehet részt venni.
Pályázati kategóriák:
1. Rajzpályázat:
         óvodás egyéni és csoportos kategória
         kisiskolás egyéni és csoportos kategória (1-4. osztály)
         felső tagozatos egyéni és csoportos kategória (5-8. osztály)
2. Fotópályázat:
         felső tagozatos egyéni kategória (5-8. osztály)
         középiskolás egyéni kategória (9-12. osztály)
3. Családi kategória: 
Bármely, szabadon választott technikával készített alkotás, amelynek elkészítésében az összes benevezett családtag részt vett. [pl. 1 perces kisfilm, fotósorozat, makett vagy montázs/kollázs (max 50x50 cm), prózai mű, stb.]
A családi kategória nagymértékben épít a család alkotóerejére, teremtő gondolataira, ezért igen kevés megkötést tartalmaz. A pályázat lényege, hogy a család, miután elbeszélgetett a pályázati kiírásról, a megbeszélés nyomán közös munkával, együttműködve alkot, közösen létrehozva egyetlen pályaművet, amely közös munkájuk gyümölcse. A beküldött anyag melléklete a mű címe, a készítő családtagok neve, életkora és családban betöltött helye. (pl. nagyapa, nagybácsi, 3. gyerek)
A pályaművek témái:
Kérjük, hogy az alkotások az Európai Mobilitási Hét idei mottójával, a `Közlekedj ÖKOsan!" jelmondattal kapcsolatos üzenteket jelenítsenek meg.
A motorizált járművek, különösen a személygépkocsik előnyben részesítése a városi közlekedésben komoly egészségügyi kockázatokat rejthet. Ilyenek például a közlekedési balesetek miatti személyi sérülések; a szennyezett levegő okozta légzőszervi betegségek; a közlekedési zsúfoltság miatti stressz, az alvászavarokhoz, zaklatottsághoz vezető zajszennyezés továbbá a mozgás-szegény életmód miatti túlsúly vagy az egyre szélesebb kört érintő szív- és érrendszeri problémák.
Azok a gyerekek, akiket szüleik nap, mint nap autóval utaztatnak, nem szereznek elég tapasztalatot a városi gyalogos és tömegközlekedésben. Az Európai Mobilitási Hét rendezvényei kapcsán ezért szeretnénk minél több gyermeket és felnőttet arra ösztönözni, hogy közlekedjen "ÖKOsan", vagyis fenntartható módon gyalog, biciklin vagy tömegközlekedéssel. A szülőket pedig arra buzdítjuk, hogy a mindennapi "autós fuvarozás" helyett, ismertessék meg gyermekeikkel a tömegközlekedési lehetőségeket, mutassák meg nekik, hogyan kell helyesen gyalogosan vagy kerékpárral közlekedni, segítve ezzel a fiatalok önálló utazási készségének fejlődését.
Az autóval szemben az energiakímélő és kevésbé ártalmas közlekedési módok választása hozzásegít egészségünk megőrzéséhez, javíthatjuk környezetünk állapotát, és hozzájárulhatunk természeti értékeink védelméhez.
A közösségi közlekedés lehetőséget teremt arra is, hogy a gyerekek megtanulják társaikkal és a felnőttekkel szemben a helyes érintkezési és udvariassági formákat, valamint segíti felnőtté váláshoz mindenképpen szükséges tolerancia erősítését is.
A pályaművek elkészítése:
A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű, fekvő vagy álló rajzlapokon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választott (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat. A beküldött anyagot nem szükséges képkerettel ellátni.
A fotópályázatra legfeljebb 3 alkotással vagy egyetlen maximum 5 darabból álló fotósorozattal lehet pályázni. A pályaműveket papír alapon vagy digitális változatban CD vagy DVD lemezre másolva jpg formátumban, legalább 1800x1200 pixel felbontásban, legalább 2 Mb-os és legfeljebb 8 Mb-os file méretben kérjük beküldeni. A papír alapú anyagot minimum 13x18 cm-es méretben kell elkészíteni. Fekete-fehér és színes papírképek egyaránt beküldhetők. Digitális fotók és nyomatok egyaránt szerepelhetnek a pályaművek között. A papír alapú fotókat semmilyen hordozó anyagra nem szükséges felragasztani.
Pályaműként csak olyan alkotás küldhető be, amely más pályázaton még nem vett részt.
Kérjük, hogy a rajzok és fényképek hátulján jól olvashatóan tüntessék fel az alkotás címét, a pályázó egyén vagy csoport nevét, pontos postai címét, telefonszámát (illetve a szülő, gondviselő, vagy felkészítő pedagógus telefonszámát). Kérjük, írják rá a pályázó(k) pontos születési adatait (év, hónap, nap), az iskola/óvoda nevét és címét, az évfolyamot/osztályt is feltüntetve, valamint a felkészítő pedagógus nevét, e-mail címét. (a hiányos adatokat tartalmazó pályaműveket nem bíráljuk!) A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük.
Pályázat benyújtása: A pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postázni:
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium , "Európai Mobilitási Hét" rajz- és fotópályázat, 1440 Budapest, Pf. 1.
A pályázatok postára adási határideje: 2011. július 15. éjfél.
A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem veszi figyelembe.
Az alkotásokat korosztályonként egyéni és csoportos, valamint családi kategóriában értékeljük és jutalmazzuk. A legsikeresebb művek alkotóit kerékpárral jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a Bíráló Bizottság döntése alapján különdíjak (rollerek, könyvvásárlási utalványok) is gazdára találnak. A Bíráló Bizottság fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek értékelésekor egyes korosztályokat és kategóriákat összevonhat, illetve további díjazási módokat állapíthat meg. A legjobb alkotásokból a pályázat kiírói kiállítást rendeznek. A pályázat postázásával a pályázó törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű a kiállításon, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium non-profit kiadványában megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.
A díjátadó ünnepségre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2011. szeptember 16-22.) kerül sor. A rendezvény pontos időpontjáról és helyszínéről a díjazott alkotókat, illetve oktatási intézményüket tájékoztatjuk. Az ünnepségre vidékről meghívott gyerekek és egy felnőtt kísérőjük útiköltségét (vonat- illetve autóbuszjegyét) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számla ellenében megtéríti. A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza. A pályaművek 2011. október 30-ig átvehetők a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (Budapest I. kerület, Vám utca 5-7.
További információk:
Részletes felvilágosítás a 06-1-795-3491-es telefonszámon vagy a krisztina.babicz@nfm.gov.hu e-mail címen.

Szólj hozzá!

Beérkezett pálymunkák:

2011.06.20. 14:24 KSZT

 

Ezúton köszönjük a szép számban beadott pályamunkákat!

A verseny zsűrizése megtörtént, eredményekről az év végi fogadás (június 28.) után kaptok részletes tájékoztatást.

A díjazottakat az iskola értesíti  levélben. A díjak az évzáró fogadáson június 28.-án kerülnek átadásra, az értesítések alapján.
 

Képek: http://tigkeramikusok.blogspot.com/p/aktualis-palyazatok-versenyek.html

Szólj hozzá!

Érettek

2011.06.19. 12:07 KSZT

Fotók itt: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150222812564368.336695.787889367&saved#!/media/set/?set=a.10150222812564368.336695.787889367

Szólj hozzá!

Kiállítás meghívó: Brzózka Marek és Szántó Cecília Mária (pénteken 18:00h Olasz Intézet Szeged)

2011.06.15. 22:41 KSZT

http://brzozkamarek.com/

Szólj hozzá!

11ipm szobrászok

2011.06.15. 22:34 KSZT

Szólj hozzá!

DIVATBEMUTATÓ VIDEÓ

2011.06.09. 20:26 KSZT

Szólj hozzá!

13ipm Tisza nézés:)

2011.06.09. 13:08 KSZT

A többi kép itt: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150214131749368.333737.787889367

Szólj hozzá!

HAPPY END:)

2011.06.06. 19:50 KSZT

Szólj hozzá!

MKE diploma kiállítás

2011.06.06. 19:16 KSZT

http://www.mke.hu/node/31984

Szólj hozzá!

Mesterséges Inteligencia- pályázat - BEADÁSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA!!!

2011.06.03. 10:38 KSZT

Kedves pályázók!
Az év végi teendők miatt a pályázat leadási határidejét meghosszabbítottuk JÚNIUS 16. csütörtökig!
Kérek minden pályázót, hogy a lentebb felsorolt időpontok egyikén adja be munkáját az Új épület, alagsori kerámia tanáriba:
JÚNIUS 8. szerda: 14:00-16:00-ig
JÚNIUS 10. péntek: 9:00-12:00-ig
JÚNIUS 16. csütörtök: 9:00- 14:00- ig


Más időpontokban sajnos nem tudjuk átvenni a munkákat, ezért kérek mindenkit, hogy ezt vegye figyelembe!


Ha bármi kérdés van a következő ímélcímen, és telefonon lehet érdeklődni, egyeztetni:
ruzicskatanar@gmail.com
+36/70-931-2402Ruzicska Tünde tanárnő


TERVEZÉSI-ALKOTÁSI VERSENY 2011.


TÖMÖRKÉNY ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA

Pályázati kiírás
A Tömörkény István Művészeti Szakközépiskola, tervezési/alkotási pályázatot hirdet a művészeti szakközépiskola tanulói számára, hogy lehetőséget kínáljon az iskolán belüli megmérettetésre. Emellett a verseny felkészíti az OKTV-n való szereplésre, illetve az ezen a területen való továbbtanulásra, felvételire is a pályázókat. A verseny, a bírálati munka és a hozzá kapcsolódó kiállítás reményeink szerint ösztönzőleg hatnak a diákokra, a tanárok pedig kicserélhetik nézeteiket, jobban megismerhetik egymást és egymás munkáját, a külvilág pedig pozitív képet kaphat erről a fontos és szép szakterületről.


Téma:
„Mesterséges intelligencia”


Beadható:
Tárgy, tárgyegyüttes (iparművészet, design),
Kommunikációs tervezés (fotó, tipográfia, alkalmazott grafika) és
Képzőművészeti alkotás


A részvétel feltétele:


·         Művészeti szakközépiskola tanulói vehetnek részt, attól függetlenül, hogy milyen tagozaton tanulnak. A pályázatok között a tanulók életkora szerint nem tesz különbséget a bíráló bizottság. A versenyre csak olyan munkák adhatók be, amelyek eredetiségét a szaktanár aláírásával igazolja.


Beadandó:
A pályamű adatai:
·         a munka címe vagy megnevezése
·         a készítő neve, évfolyama
·         az iskola neve
·         tanára neve
A pályamű, vagy léptékhelyes modellje
Írásos ismertető, amely tartalmazza:
·         az alkotó/tervező folyamat leírását=MUNKANAPLÓ
·         az alkotás használatát, anyagainak, szerkezetének leírását
·         tárgy esetén annak szerkezeti és látszati rajzát


Méret:
1.       ruha, ékszer, kerámia, könyv, eredeti méretben
2.       fotó, grafika, legfeljebb A/2 méretű, festmény (60x80 cm), sorozat legfeljebb 5 darabból állhat
3.       bútor eredeti méretben, vagy 1:5-ös méretű modellben, anyagmintával
4.       ismertető műleírás A/4-es gépelés, és A/4-es méretű, vagy ekkorára hajtogatott rajz


Díjazás:
1.       helyezett: 25.000 Ft
2.       helyezett: 15.000 Ft
3.       helyezett: 10.000 Ft


A díjátadás és a díjazott munkák kiállítása az iskola évzáró fogadásán Június 27.-én 11:00-kor kerül megrendezésre.


Beadás :
Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, kerámia szak/ Új épület első emeletén (500. terem), 6721, Szeged, Tömörkény utca 1.
2011. június 8. (szerda) 12:00


Bíráló bizottság:
A bíráló bizottság 5 tagból áll, helyet foglal benne a festészet (Göblyös Róbert), grafika, (Kóthay  Gábor), textil, (Szabó Judit),  szobrász (Komlovszky- Szvet Tamás), keramikus (Ruzicska Tünde) szakma egy-egy képviselője. A zsűri elnöke az iskola művészeti tagozatvezetője: Göblyös Róbert. A pályázat ügyvezető elnöke: Ruzicska Tünde.


Bírálati szempontok:
1.        A pályamunkában megnyilvánuló vállalás jelentősége, fontossága
2.       A megoldás átgondoltsága, mélysége, ötletessége
3.       A választott anyag, szerkezet, technológia, technika megfelelése a célnak
4.       Az alkalmazott formai megoldás megfelelése a célnak
5.       A kidolgozás szakmai színvonala
6.       Az alkotó/tervezési folyamat leírása


A bírálat menete:
A pályaműveket a zsűri tagjai egyenként értékelik a zsűrilapokon.
Az értékelőlapok alapján a bíráló bizottság közösen alakítja ki a pályaművek rangsorát. Az első 3 munka készítője díjat kap és azon felül az 5 legszínvonalasabb munkákat beküldő diákok könyvjutalmat kapnak.
A bíráló bizottság döntéséről az összes résztvevő értesítést kap.
A nyertes pályamunkákból és azon felül az első 10 legjobbnak ítélt munkából rendezett kiállítás megnyitóján kerül sor a díjak átadására.
A pályamunkákat a kiállítás zárása után mindenki elviheti.


 

Szólj hozzá!

Nemzetközi Alkotóműhely és Művésztelep

2011.06.01. 21:43 KSZT

A táborba főleg az iparról-sopronból-képzőről-bmeről jönnek, de vannak olyanok is sokan, akik a felvételikre gyúrnak. Sokan vannak akik csak 1 hétre jönnek. Vagy csak pár napra.
http://www.szabadiskola.hu/

és az idei kiírás:
http://www.szabadiskola.hu/media/File/meghivo_2011.pdf

Szólj hozzá!

Vizsgamunka kiállítások a Tömörkényben!

2011.06.01. 21:42 KSZT

Szólj hozzá!

Márkus András formatervező iparművész előadása!

2011.06.01. 21:30 KSZT

Kedves felvételi előtt állók, és mindenki akit érdekel a formatervezés!

 
Jövőhéten csütörtökre meghívtam egy formatervező iparművész barátomat, aki előadást fog tartani nektek a 3D-s modellező programokról, és saját munkáin keresztül a formatervezésről!
 
Várunk mindenkit szeretettel!

 
HELYSZÍN: 110-es terem

 
IDŐPONT: június 9. csütörtök. 10:00-12:00

 

Szólj hozzá!

Fotós Alkotótábor – Kalaznó, 2011

2011.06.01. 00:00 KSZT

VII. Nemzetközi Ifjúsági Fotós Alkotótábor – Kalaznó, 2011
 
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus együttműködve a Fényképezés Alapítvánnyal, Kalaznó Önkormányzatával, a Magyar Fotóművészek Világszövetségével és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségével 2011 nyarán is megrendezi Nemzetközi Ifjúsági Fotós Alkotótáborát.
Közös cél: új művek alkotása és egy olyan csoportos fotókiállítás létrehozása, amely aztán egy évig vándoroltat az iskolagalériákban. Az alkotó munka során új ismeretek elsajátítása a sajátos fotográfiai kifejezésmódról, a különféle fotótechnikák és technológiák célszerű használatáról.
A fényképezés iránt érdeklődést mutató 16 és 24 év közötti fiatalok saját munkaterv alapján dolgoznak az alkotótáborban. Kérhetnek szakmai segítséget, az elkészült munkákat pedig folyamatosan értéklejük személyre szólóan, de az érdeklődő táborlakók jelenlétében. Főleg egyénileg fényképeznek, de néhány közös gyakorlat során megízlelik a közösségi munka élményét is.
Helyszín: Kalaznó (Tolna megye) további információk: http://kalazno.atw.hu   http://www.kalaznoert.egalnet.hu
Kalaznó község a Donát patak völgyében Tolna megye mértani közepén található 200 lelkes település, nem messze Dombóvártól, Szekszárdtól és Tamásitól. A legközelebbi település Hőgyész 6 kilométerre található, a közlekedést autóbuszjáratok biztosítják, naponta 6 alkalommal. A község zsáktelepülés. Kiváló nagyvadas terület, a vadászat virágzik és a halgazdálkodás is jelentősnek mondható. A vadállomány számottevő, szarvas, őz, vaddisznó, valamint apróvad található a községet körbevevő erdőterületen. A község külterületén két magántulajdonban lévő tó terül el, melyek ennek ellenére bejárhatóak. A község infrastruktúrája - a szennyvíz kivételével - teljes, ez és az eredetiben megmaradt népi építési mód, valamint a civilizációs ártalmaktól mentes, csendes nyugodt környezet kiváló alkalmat biztosít a falusi turizmus számára. A környék kitűnően alkalmas kirándulásra, túrázásra.
Résztvevők köre: 16-24 év közötti, nappali tagozatos diákok – iskolatípustól függetlenül, akik érdeklődnek a fotókultúra, a fotóművészet iránt (az életkori határok nem annyira szigorúak, szülői kérés esetén).
Időpont: 2011. augusztus 8-tól 14-ig
Szálláshely: 2-3 személyes sátrakban (a Művelődési Ház udvarán). Hálózsákról, derékaljról,  sátorról egyénileg kell gondoskodni. Szükség esetén sátrat az alapítvány is tud biztosítani.
Tisztálkodási lehetőség: a Művelődési Házban
A szakmai programok helyszíne: Művelődési Ház
Étkezés: naponta háromszor: 9.00, 13.00, 18.00 órakor.
Első étkezés 2011. aug. 8-án vacsora; utolsó étkezés 2011. aug. 14-én reggeli.
Utazás: egyénileg, saját költségen gépkocsival vagy autóbusszal (távolsági autóbusszal Hőgyészig, onnan, helyi járattal Kalaznóig) továbbá vonattal (Szakály-Hőgyész állomásig. Onnan autóbusszal). Útvonal és utazás tervezés: www.menetrend.hu  
Külön kérésre gépkocsival elhozzuk az állomásról a táborozókat.
Internet kapcsolat: Kalaznó könyvtárából lehet internetezni. Akinek mobil internetje van, számítson rá, hogy a falu nem minden pontján van megfelelő térerő.
Telefon: a kalaznói nyilvános telefonfülke kártyával működik.
Részvételi díj: 15.000 Ft/fő
Tíz határon túli 17-24 év közötti, nappali tagozatos diák részére térítésmentes helyet biztosítunk. Ezekre a férőhelyekre pályázni kell 3 fotóval, rövid bemutatkozással. A pályázatok beküldési címe: diakfoto2011@gmail.com  Határideje: 2011. június 20. Válasz a döntésről június 30-ig. Aki a korábbi években támogatást kért és kapott, ám mégis visszalépett, kérjük ne jelentkezzen!
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Civil Alapprogram, Fényképezés Alapítvány
A program és a jelentkezési lap letölthető: www.mafosz.hu – ról május 31-től.

Szólj hozzá!

TV riport a suliról a 49.-perctől

2011.05.28. 20:36 KSZT

Szólj hozzá!

Érettségi tanácsok!

2011.05.27. 18:47 KSZT

Kedves 12.ipar!
Mint tudjuk a művtöri írásbeli nagyon nehéz volt… (épp most fogalmazok egy levelet a jegyzőnek erről),  de még nincs veszve semmi, hiszen a szóbeli pontjai hozzáadódnak az írásbelihez!
A dolgozatok hamarosan megtekinthetőek lesznek, ha a jegyző is átnézte őket.
A szóbelihez a DVD-t még mindig Dóránál keressétek, és tanuljatok, mert kellenek a pontok!!!

T.

Szólj hozzá!