HTML

TIG

Ezt a blogot oktatási céllal a Tömötkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak hoztam létre, így az információ mindenki számára elérhető...

PÁLYÁZAT: A Google, a Műcsarnok és a Bátor Tábor együttműködésével

2011.03.20. 13:56 KSZT

Magyar iskolás tervezi a Google logót, egy pályázat keretében, jótékonykodás mellett.


A Google Magyarország Doodle 4 Google – Nekem Magyarország... címmel rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. A győztes rajz a hivatalos tanév utolsó napján, június 15-én jelenik majd meg a google.hu oldalon, a Google hivatalos logója helyén.

A Google számos területen igyekszik a kultúrát közelebb hozni az internethasználókhoz. A kezdeményezés egyik izgalmas részeként a cég gyakran emlékezik meg jeles évfordulókról, személyekről, eseményekről a Google logó átalakításával, és egyre gyakrabban készülnek magyar vonatkozású doodle-ök is. Most a mi iskolásainkon a sor, hogy megtervezzék saját logó változatukat, ami bemutatja, hogy mit jelent számukra Magyarország.

Az első hazai Doodle 4 Google verseny témája – „Nekem Magyarország...” – remélhetőleg olyan, amiről mindenkinek van véleménye, így minél több diákot motivál arra, hogy ceruzát, filctollat vagy zsírkrétát ragadjon. A címben szereplő befejezetlen mondat remek lehetőség a versenyen induló diákok számára, hogy kifejezzék, mit jelent nekik Magyarország, akár a sport, a művészet, a történelem vagy a tudomány területéről merítve ihletet.

A versenyre négy korcsoportban lehet nevezni. A döntőbe egy neves személyiségekből álló, szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 15-15 rajz jut, melyek közül a korcsoport-győzteseket és az országos győztest internetes szavazással választjuk ki. Az összességében legtöbb szavazatot kapott rajz 2011. június 15-én, a hivatalos tanév utolsó napján egy teljes napig látható lesz a Google magyarországi főoldalán (www.google.hu).

A korcsoport-győztesek mindezen felül egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, illetve gondviselőjükkel együtt elutazhatnak a Google európai fejlesztő központjába, Zürichbe. Az országos győztes iskolája 1 millió Ft támogatásban részesül. Az eredményeket június 14-én egy díjátadó rendezvényen teszik közzé, ahol a döntőbe jutott pályázók és barátaik, szüleik, tanáraik vehetnek majd részt.

A versenyen nem csak a pályázók nyerhetnek, hiszen a Google minden érvényes beküldött rajz után 1000 forinttal támogatja a Bátor Tábor Alapítványt, mely ingyenes élményterápiás táborokat szervez súlyos, krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik számára. Ez várakozásaink szerint és a beérkezett pályamunkák számának függvényében fedezi a nyári szezonban a programot megvalósító önkéntesek felkészítésének, képzésének költségét, valamint a táborban a gyerekek által felhasznált eszközöket az arcfestéktől a színes papírokon át a nyílvesszőkig. Ezzel a rajzoló gyerekek és a Google 480 súlyosan beteg gyerek gyógyulását segíti. Az alapítvány egyik táborozója szerint „a Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, fáradtan, és egy sokkal vidámabb, egészségesebb, élményekkel telibb gyerek jön ki.”

A verseny szakmai partnere a Műcsarnok, melynek igazgatója, Gulyás Gábor a projekt kapcsán így nyilatkozott: „Nemrég olvastam egy statisztikában, hogy manapság ötször annyi információval találkozik egy tizenéves fiatal, mint amennyi az én generációm tagjaihoz eljutott a nyolcvanas években. Ha így van, az sok más mellett azt is jelenti, hogy az egyediség, a különbözőség megjelenítése fontosabb, mint korábban bármikor. Ez a kezdeményezés azért is tetszik nekem, mert lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy megmutassák: hiába a média és a közösségi portálok uniformizáló hatása, az önálló gondolkodás és az önkifejezés képessége mindig utat találhat magának.”

A versenyre beérkező pályázatokat a következő zsűritagok bírálják el:

Balázs Áron – grafikus
Boros Lajos – a Bumeráng műsorvezetője, képzőművész
Gulyás Gábor – a Műcsarnok igazgatója
Oroszlán Szonja – színésznő

További információ a www.google.hu/d4g oldalon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomorkeny.blog.hu/api/trackback/id/tr962755695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása